День памяті Небесної сотні


20 лютого для учнів 5–9 класів в нашій школі в залі патріотичного виховання відбулася урочиста лінійка, присвячена Небесній Сотні.






Співорганізаторами шкільної лінійки виступили члени учнівського парламенту.  «Я переконана, що події, що відбулися в Україні, навряд чи можуть залишити когось байдужими. Нашому поколінню, перш за все, шкода тих людей, які склали своє життя за українську свободу. Ці люди, безумовно, справжні герої. Вони наважилися вийти на вулицю, протистояти складній системі влади. Багато з цих сміливих людей загинули. Основне завдання для всіх нас, для свідомих українців, у тому, щоб не забути героїв і своїми діями зробити так, щоб їх смерті були немарними, щоб життя в нашій країні стало кращим. Подвиг Героїв небесної сотні повинен бути продовжений усіма нами – ми повинні зробити життя в Україні кращим." – звернулася своїм виступом до учнівської громади голова самоврядування Лілія Бикова. Депутат учнівського парламенту Валерія Борисенко продекламувала вірш про героїв Небесної Сотні.
Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем і чолом…
У прощену неділю впала долу,
Простіть нас браття, миленькі, простіть…
За Україну – зранену і голу…
За Вас не впала і за Вас стоїть!


Наприкінці лінійки в пам'ять і честь Небесної Сотні ми всі разом виконали Гімн України.Під час лінійки прозвучав лист-звернення до учнів від нашого випускника, колишнього бійця 3-го окремого полку спецпризнaчення, Народного Героя України Вадима Довгорука.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бродівське письмо

Івано-Франківськ: Навчитися щебетати українською нескладно