Творча зустріч зі студентами

23 березня педагоги нашої школи продемонстрували майстер-клас у залі природничо-географічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка. Учителі зустрілися зі студентами ІІІ курсу та поділилися з ними власним інноваційним досвідом.

    «Праця в школі – це, перш за все служіння, служіння дітям, родині, суспільству, – стверджує директор Борис Набока. – А щоб служити, не достатньо на уроці долучати учнів до основ наук, – треба наповнювати кожну зустріч із дитиною духовністю».
    Учитель української мови та літератури, керівник Клубу журналістики Василь Левицький підкреслив: «Наша школа перш за все надає можливості кожній особистості для її творчої реалізації – а значить і професійної».
    Учитель зарубіжної літератури та російської мови Вікторія Дунаєва підкреслила: «Учитель і діти – це єдине творче коло». І стосунки між педагогами та вихованцями мають бути якомога неформальними. «Я бажаю Вам знайти шлях у житті і повернутися обличчям до школи!».
    Людмила Тарасенко, учитель української мови та літератури, класний керівник 9А класу робить свій п’ятий випуск учнів. Педагог поділилася зі студентами багатющим досвідом роботи з дітьми, їхніми батьками, дала поради, як краще взаємодіяти з ними.
    Наталія Рябуха підготувала мультимедійну презентацію про те, що їй дала школа. «Школа – це соціальний інститут, через який проходять усі. Школа подарувала мені багато друзів, якими стали учителі, випускники, їхні батьки… Бо ж в основі школи лежить педагогіка співпраці». Разом зі студентами ми міркували над портретом сучасного вчителя.
    «Все моє життя пов’язане зі школою та музикою», – розповідає учитель музичного мистецтва Світлана Тунік. Вона порівняла школу з пасікою, учнів – із бджілками, а цілющий мед – результат копіткої праці – знання.
    Долучилися до заходу представниці початкової школи. «Ми починаємо навчати і виховувати юне покоління, тож ставимося до цього надзвичайно відповідально»,  підкреслила Ольга Ситник. Її колега, Інна Прокопенко, продемонструвала інтерактивні методи роботи в реалізації принципу природовідповідності під час екскурсій, мандрівок.
    Наталія Алішкевич, учитель географії, розповіла свою життєву історію, в якій головна героїня була спершу геологом, а потім стала досвідченим педагогом у своїй школі, яку закінчила в 1983 році.
    Яка ж багата й розмаїта праця Учителя!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бродівське письмо

Івано-Франківськ: Навчитися щебетати українською нескладно