Вишукана Франція


9 березня відбувся  відкритий урок з музичного мистецтва «Вишукана Франція». У гості до нашої школи завітали найкращі учителі музичного мистецтва Олена Тисленко (школа №2) та Лариса Біла (школа №13).
Почався урок, звісно, зі співів: учитель та вихованці заспівали один одному привітання. Далі всі поринули в мандри. Цього разу потрапили до Франції. У ній діти познайомилися з культурними та мистецькими традиціями, порівняли їх із українськими. Учні дізналися, що у Франції проходить карнавал і побували на музичному карнавалі тварин.Учні 4-В класу пізнавали мистецтво музики в ігровій формі. Слухаючи уривки із сюїти  Каміля Сен-Санса "Карнавал тварин" діти із задоволенням впізнавали головних героїв п'єс, бачили і відчували настрій тієї чи іншої тваринки, а також  створювали свої малюнки, відображаючи звуки через фарби. У результаті кожен зміг поділитися власним сприйняттям музичної композиції – а всі разом створили виставку дитячих музично-художніх малюнків. В основному вихованцям уявлялися лебеді, а дехто намалював ластівку, квітку.
Під час відкритого уроку діти переглянули відео, в якому поєдналися зображення, танець та, звісно, музика. Далі учні відгадували тематичні мелодії. Також учнів захопила інтерактивна гра «Піймай в долоньки», в якій потрібно було піймати правильні слова-характеристики музики: чи композиція смішна, чи сумна, чи спокійна, чи енергійна та інше.Важливою складовою уроку була музична руханка, яка дозволила діткам і перепочити, і потурбуватися про своє здоров’я, і підспівати та підтанцювати під жваву мелодію. Дякую своїм маленьким музичним фантазерам за творчість, уяву і фантазію на уроці! 













Коментарі

  1. Світлано Григорівно, дуже цікавий урок. Дякую, що познайомили з творчістю Каміля Сен-Санса та його "Карнавалом тварин". Дякую за "вишукану Францію".

    ВідповістиВидалити
  2. Завжди рада бачити Вас у своїй музичній вітальні!Дякую за допомогу і підтримку!

    ВідповістиВидалити
  3. У вашій музичній вітальні завжди так цікаво та затишно! Приємно бачити дитячі очі, які сяють після ваших мандрівок! Виникає бажання приєднатись до учнів і поринати разом із ними в такі цікаві мистецькі подорожі. Натхнення Вам і творчих злетів!

    ВідповістиВидалити
  4. Класно було поєднано під час уроку різні види мистецтва: музика, живопис, художня література... Синтетичний урок вийшов, - здорово!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Бродівське письмо

Івано-Франківськ: Навчитися щебетати українською нескладно