Мій світ - моя істина!


Михайло НАДЄЖДІН: «Малювання — як вулкан: вивергаєш натхнення і знову чекаєш на відповідний настрій»

Без картин цього унікального майстра пензля не уявити образотворчого мистецтва України останнього півстоліття. Він займає власну нішу, яку не сплутаєш ні з чиєю. Уродженець слобожанської Сумщини, Михайло Надєждін значну частину життя провів у нашому степовому місті  Кропивницький. 
А сьогодні мені пощастило  бути на творчій зустрічі з цим видатним народним художником України в затишному залі обласного художнього музею нашого міста.Теплий прийом, цікаві життєві розповіді великого майстра, поради та настанови так захопили, що час промайнув непомітно. Вразила геніальність художника та людська простота в спілкуванні.
На одній із виставок у Києві  колеги  Михайла Надєждіна назвали його «філософом у живописі». Така характеристика нашого земляка не випадкова: це дійсно так, Михайло Володимирович, на відміну від багатьох сьогоднішніх митців, не обмежується етюдами і натюрмортами, він прагне осмислення тих чи інших сторін життя у площині тематичної картини. При цьому стилістика його живопису, складна і багатогранна, змушує глядача не просто дивитися його роботи, а заглиблюватися у їхній зміст на рівні співрозмовника.






Несподіванкою було те, що на початку зустрічі завітали на зустріч з привітанням колядники, серед яких я впізнала своїх випускників та учнів нашої школи.
ЩЕДРУВАЛЬНИКИ



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бродівське письмо

Івано-Франківськ: Навчитися щебетати українською нескладно