Фуд Челендж від Healthy Schools тиждень 3

Шашлик - це інтернаціональна страва, властива практично всім народам світу. 

Приступимо до приготування курячого шашлика разом з учнем 5-В класу Ландою Романом

Спочатку розпалюємо мангал, деревина використовується з плодових дерев. Поки дрова перегорять, готуємо  куряче філе. Нарізаємо філе на шматочки, розміром 3,5 на 3,5 см. Додаємо сіль, чорний перець, паприку та грецький йогурт. Ретельно перемішуємо. Потім додаємо сухий часник, майоран та зіру. Знову все ретельно перемішуємо і залишаємо настоюватись, в час готуємо гарнір гарнір. До цієї страви добре підходять овочі гріль. Сьогодні це будуть баклажан та цукіні. Нарізаємо овочі на тонкі слайси, додаємо трохи солі, перцю та часнику. Перемішуємо, згортаємо в трубочки та насаджуємо на шампур. За цей час вогонь в мангалі вже перегорів, вугіллля покрилося білим попелом зверху. Насаджуємо шашличок на шампура та кладемо все на мангал. Кожні 4-5 хвилин шампура перевертаємо. Через 25 хвилин смачна та корисна вечеря готова.

Смачного!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бродівське письмо

Івано-Франківськ: Навчитися щебетати українською нескладно